Nyt værk til MEETINGS 2019 i Fjaltring

Nyt værk til MEETINGS 2019 i FjaltringEt nyt videokunstprojekt i Fjaltring er i støbeskeen. Kunstnerduoen Hanne Nielsen og Birgit Johnsen fra Aarhus er inviteret til at skabe et nyt videoværk med udgangspunkt i Fjaltring.

 


Projektet er et samarbejde mellem Fjaltring – herunder Fjaltring Beboerforening og Fjaltring-Trans Borgerhus - og foreningen ET4U, og det er en del af video- og performanceprojektet MEETINGS, der finder sted i Midt- og Vestjylland i 2016-19 med ET4U som tovholder. I løbet af de 4 år inviteres en række internationale kunstnere på ophold i Midt- og Vestjylland for her at producere nye video- og performanceværker for, om og med området, set med den udefrakommende kunstners blik. En række nye værker blev produceret 2016-17 og vist under MEETINGS- festivalen i september 2017. Flere nye værker – herunder det i Fjaltring – er undervejs og planlægges vist under den næste MEETINGS-festival 30. august – 8. september 2019.


 


Hanne Nielsen og Birgit Johnsen har arbejdet sammen i mere end 20 år og har en international karriere og en lang række spektakulære videoværker bag sig. De er en uomgængelig del af den danske videoscene, hvilket man bl.a. kunne få et indtryk af på deres soloudstilling på ARoS for et par år siden. Duoen spænder vidt og har netop færdiggjort en stor videoudsmykning til Aarhus Universitetshospital Skejby. Samtidig har de også for nylig gjort sig bemærket med videoen ”Der er andre verdener at vise” (2017) til Skulpturlandsby Selde.


 


Ligesom i Selde får Hanne Nielsen og Birgit Johnsen også i Fjaltring mulighed for at skabe et nyt værk, der tager sit udgangspunkt i en lokalitet og i dialogen med dem, der bor der. Produktionen af værket vil først blive i 2019, men kunstnerduoen kommer torsdag den 27. september 2018 på besøg i Fjaltring for at få et førstehåndsindtryk af, hvad Fjaltring er for et sted. I løbet af 2019 forventes de at arbejde i Fjaltring i flere omgange. Man har altså mulighed for at hilse på dem ved et møde i


 


Fjaltring-Trans Borgerhus torsdag den 27. september 2018 kl. 19.30, hvor alle – både Fjaltring-Trans-borgere og andre interesserede - er meget velkomne.


På mødet vil Karen Havskov Jensen og Klavs Weiss fra ET4U kort introducere til MEETINGS-projektet, og Hanne Nielsen og Birgit Johnsen vil præsentere sig selv og fortælle om deres arbejde. Herefter er der lagt op til, at fjaltringboerne fortæller kunstnerne om Fjaltring – det være sig om Fjaltrings historie, natur, foreningsliv, lokale plusser og minusser eller noget helt andet, der findes meningsfuldt at formidle om Fjaltring her og nu. Af gode grunde kan ingen lige nu vide, hvilket værk der kommer ud af det i sidste ende, men jo mere kunstnerne får at vide om Fjaltrings herligheder og andre karakteristika, og jo flere folk de møder, desto større potentiale og inspiration rejser de hjem med.

Del denne nyhed